HET NUT VAN EEN GOEDE LASOPLEIDING: DE KUMOWELD ACADEMY
Zoals gezegd: de technieken van het lassen blijven zich dagelijks ontwikkelen. Zowel voor Kumoweld als voor onze opdrachtgevers en relaties is het dan ook van het grootste belang om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen. Daarin verzorgt Kumoweld ook de opleidingen. Deze kunnen, in nauw overleg met opdrachtgevers, op maat worden gemaakt. De opleidingen geven wij zowel op locatie bij de opdrachtgever danwel bij Kumoweld in de Academy te Assen.
Moderne lasschool
Bij Kumoweld krijg je les in onze eigen moderne lasschool voorzien de allernieuwste apparatuur. Wij hebben 10 volledig uitgeruste lasboxen, hierdoor is er ruimte voor maximaal 10 leerlingen. De groepen blijven hierdoor klein waardoor iedereen de verdiende individuele aandacht krijgt van onze ervaren lasdocenten.
EXAMENS
Afsluiting van de erkende NIL opleidingen geschied door middel van een examen dat wordt afgenomen en beoordeeld onder toezicht van het NIL.
ERKEND OPLEIDER NIL
Kumoweld staat bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) geregistreerd als
Erkend Opleider. Deze erkenning betekent dat wij met onze handvaardigheids-, en kaderopleidingen voldoen aan de voorwaarden die vastgelegd zijn in de NIL-reglementen. Denk hierbij aan materiaal, opleidingsplan, kwaliteitsbeheersing, actuele kennis en ervaring van onze docenten. De kwaliteit van de Academy opleidingen zijn dan ook gewaarborgd.
Onze lasopleidingen
Onder handvaardigheid- en praktijkopleidingen vallen de volgende opleidingen:
MIG/MAG -lassen niveaus 1 t/m 4
Het MIG/MAG lasproces is booglas-proces waarbij een elektrische vlamboog de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten wordt er automatisch materiaal (lasdraad) toegevoegd door middel van een draad die vanuit de lasmachine naar de lastoorts aangevoerd wordt en de daardoor ontstane lasrups maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.
TIG-lassen niveaus 1 t/m 4
Het TIG lasproces is booglas-proces waarbij een elektrische vlamboog de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten wordt er eventueel handmatig materiaal (lasdraad) toegevoegd en de ontstane lasrups (gesmolten materiaal) maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.
Booglassen met beklede elektrode (BMBE) Niveaus 1 t/m 4
Het BMBE lasproces is booglas-proces waarbij een elektrische vlamboog de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten smelt de elektrode die daardoor gesmolten materiaal toegevoegd en de daardoor ontstane lasrups maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.
Autogeen lassen niveaus 1 t/m 4
Het autogeen lasproces is een lasproces waarbij een gasvlam de te verbinden metalen delen dusdanig verhit dat het op de te verbinden plek smelt. Tijdens dit verhitten wordt er eventueel handmatig materiaal (lasdraad) toegevoegd en de door het gesmolten materiaal ontstane lasrups maakt de verbinding tussen de te verbinden delen.
HDN OPLEIDING HYGIENIC WELDER
De HDN methodiek biedt een uniforme en eenvoudige werkwijze om een las goed en hygiënisch te leggen, registreren en inspecteren. Lassers worden bekend gemaakt met de voedingsmiddelen eisen, materiaalkennis, lezen van tekeningen, maar vooral ook instructies m.b.t. hygiënische constructie eisen.
NIL Kader opleidingen
Deze opleidingen zijn bedoeld voor (las)technisch kaderpersoneel die in een bedrijf belast zijn of worden met leidinggeven aan en toezicht houden op de praktische werkzaamheden bij het lassen. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld voorbereiding, vervaardiging en kwaliteitsbewaking.
VISUEEL LASINSPECTEUR VT-W LEVEL 2
Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur VTw-2 geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtermen van de EN 473 / ISO 9712.